Tips, fakta och vägledning om mattor

Badrumsmatta - fakta och tips

Det är svårt att lägga våtrumsmatta – låt därför en auktoriserad fackman göra jobbet. Du som har en tråkig badrumsmatta av plast kan med fördel måla denna badrumsmatta på egen hand.

Med badrumsmatta avses dels sådan våtrumsmatta av plast som bildar väggar och golv i badrummet, dels den lilla matta som brukar finnas som ”fotvärmare” framför toastol och vask. Den senare brukar ofta vara en liten rund badrumsmatta som med fördel kan köpas på IKEA.

Badrumsmattor – tips

Det finns olika typer av badrumsmatta. Den klassiska våtrumsmattan är den i särklass vanligaste. Denna typ av badrumsmatta är praktisk ur många synvinkar; att måla badrumsmatta av plast är ett tips för dig som vill fräscha upp det gamla badrummet utan att byta väggar och golv.

Badrumsmatta i trä

En badrumsmatta i trä – en s.k. trall – kan läggas på kallt betong – eller klinkergolv för att göra golvet varmare. Det finns även en snarlik typ av badrumsmatta av bambu som också är lätt att lägga. Trämattor (trallar) kan med fördel lägga själv, men du som vill lägga en klassisk badrumsmatta av plast bör anlita fackman för att mattan ska bli VT-godkänd. Badrumsmatta kan köpas som metervara i bygghandel och hos grossister. Materialet kan du med fördel inhandla självständigt, men av försäkringstekniska skäl det är viktigt att jobbet görs på ett fackmannamässigt sätt.