Tips, fakta och vägledning om mattor

Pappelina mattor - fakta och tips

Pappelina har under det senaste decenniet gjort plastmattan populär igen. Pappelina säljer även övriga designprodukter, men tyngdpunkten ligger dock på designmattor av plast.

Pappelina är ett företag som säljer följande produkter inom design och inredning:

  • Mattor – såväl handtuftade mattor (även dörrmattor) som plastmattor. Pappelina Vera är den mest kända plastmattan i sortimentet; en rektangulär plastmatta med vita cirklar i mitten mot en färgad bakgrund.
  • Pappelina Lilo är också en populär matta, med vita blommor i mitten.
  • Kuddar - främst sammetskuddar med jordnära design.
  • Olika typer av plädar.
  • Handdukar och grytlappar.

Pappelina mattor

Storsäljaren i Pappelinas sortiment är Pappelina plastmattor. Plastmattan var i allmänhet en storsäljare på 1970- och 1980-talen men glömdes bort under senare decennier. Pappelina har starkt bidragit till att plastmattan åter har vunnit terräng i våra hem i början av 2000-talet.

En plastmatta från Pappelina ska dock inte förväxlas med plastgolv, utan mattan liknar vanliga textilmattor till form och mönster. Skillnaden är att de är mer praktiska; lätta att rengöra med trasa, plus att de inte samlar damm i samma omfattning som textilmattor. Pappelinas mattor tillverkas uteslutande i Sverige.

Pappelina på rea

Pappelina mattor kan köpas på rea när någon av tillverkarens återförsäljare rear ut sina varor. Pappelinas produkter finns bl.a. i Åhléns’ butiker; det kan därför vara bra att hålla utkik efter rea på Åhléns. Samtliga återförsäljare i Sverige - och utomlands – finns för övrigt listade på pappelina.com (inte pappelina se).