Tips, fakta och vägledning om mattor

Barnmattor - fakta och tips

De flesta är eniga om att en barnmatta ska vara billig och praktisk. Den ska vara lätt att rengöra och fästa i golvet. Barnmattor kan med fördel köpas på IKEA.

Mattan till barnrummet får gärna vara fukttålig och slitstark. Den behöver inte heller vara dyr i inköp, eftersom den med största sannolikhet måste bytas ut flera gånger under barnets uppväxt.

Barnmattor från IKEA

Att köpa barnmatta på IKEA är inte fy skam. Företaget har flera mattor i sitt sortiment som är väl lämpade för barnkammaren; mattorna LEKPLATS (149 kr), FABLER (249 kr) och BARNSLIG RUND (rund barnmatta för 99 kr) kan särskilt rekommenderas. Dessa mattor har en slitstark, smutsavfärdande nylonyta som motarbetar fläckbildning. Dessa barnmattor tål dessutom maskintvätt.

Mattorna LEKPLATS, FABLER och BARNSLIG rund finns alla i olika mönster och färger. Rosa barnmattor med prickar för flickor och mörkare färgkombinationer för pojkar erbjuds.

Billiga barnmattor

De mattor som nämns ovan är alla exempel på extremt billiga barnmattor. Den enda matta som slår dessa mattor i pris är den klassiska trasmattan. Trasmattans enda nackdel är att den fäster sämre i golvet. Små barn som springer omkring på trasmattor halkar ofta och ramlar därför omkull.