Tips, fakta och vägledning om mattor

Mattor online - fakta och tips

Köp inte matta online utan fri returrätt – annars kan du lika gärna lägga ner köpet. Köp av billiga mattor online rekommenderas. Vi avråder däremot från att köpa handknutet i nätbutiker.

Den som köper kapitalvaror, däribland mattor, på nätet sparar i regel några procent jämfört med köp i vanlig butik. Mattförsäljaren Bosses mattor dominerar mattförsäljningen på internet – de har hela sitt utbud online och som kund har du möjlighet att granska varje matta på högkvalitativ färgbild.

Hur köpa matta online?

Som kund får du ofta bläddra i produktkataloger på nätet innan du lägger vald matta i varukorgen. Katalogerna innehåller bilder och fakta om mattorna. Vid köp på internet är det särskilt viktigt att du ser till att få gratis returrätt i samband med ditt mattköp. Om mattan inte skulle motsvara dina förväntningar - eller om du inte får levererat den produkt som utlovades i katalogen – är det viktigt att kunna returnera mattan.

Köpa heltäckningsmatta online

Vi vill utfärda en varning för att köpa äkta mattor online – särskilt från utländska företag som inte erbjuder returrätt. Då ber man i princip om att bli lurad. Att köpa billiga mattor och heltäckningsmattor som levereras till dörren är däremot tämligen riskfritt – som företag är svårare att lura kunder på riktigt billiga mattor.