Tips, fakta och vägledning om mattor

Mattvaruhuset - fakta och tips

Mattvaruhuset säljer alla typer av mattor; företaget har flera butiker i Stockholmsregionen och kunder tycker i regel att företagets produkter håller måttet.

Mattvaruhuset är en av många kedjor med specialisering på mattor. Företaget har fyra butiker i Stockholm, varav en ligger i Bromma. Mattvaruhuset säljer alla typer av mattor; däribland dörrmattor, entrémattor, plastmattor och klassiska vinylmattor. Många upplever att det är trevligare att köpa matta på Mattvaruhuset än i möbelvaruhus typ Ikea, där mattan inte betraktas som en unik inredningsdetalj, utan bara räknas som ett av många obetydliga tillbehör till heminredningen.

Mattvaruhuset – prisvärda mattor

Mattvaruhusets fullständiga produktutbud hittar du på mattvaruhuset.com (inte mattvaruhuset se). Företagets prisnivå är inte jämförbar med Ikea, men å andra sidan håller mattorna betydligt högre kvalitet i sömmar och materialval. Dessutom är personalen mera alert och påläst och kan komma med tips och råd om mattor för olika utrymmen. Blanda inte ihop Mattvaruhuset AB med företaget Golv & Mattvaruhuset i Göteborg (även om den sistnämnda mattbutiken också har bra och prisvärda produkter).

Få mattspecialister

Idag väljer alltfler människor att köpa mattor i större möbelvaruhus, vilket leder till att mindre mattbutiker (och butikskedjor) riskerar att dö ut. Genom att handla hos en mindre tillverkare bidrar du som konsument till en mera dynamisk och levande marknad med många konkurrenter och därmed ett större utbud av mattor i slutändan.