Tips, fakta och vägledning om mattor

Heltäckningsmattor - fakta och tips

Heltäckningsmattan har många fördelar; det är lätt att lägga heltäckningsmatta och den fungerar som isolering mot både värme och ljud. Men vilka är nackdelarna? Det kan allergikerna berätta!

Fördomarna kring heltäckningsmattan är av avtagande karaktär. Från att ha varit bannlyst under 1990-talet dök den åter upp i butikerna i början av innevarande årtusende. Helteckningsmattor har många fördelar; det är t.ex. mycket enkelt att lägga heltäckningsmatta. Ytterligare fördelar är att:

  • Du kan köpa en måttbeställd heltäckningsmatta till ett mycket förmånligt pris.
  • Billiga heltäckningsmattor håller idag väsentligt högre fiberkvalitet än 1970-talets heltäckningsmatta.
  • Heltäckningsmattan ger en varm och hemtrevlig miljö.

Den främsta nackdelen med heltäckningsmattan är att den ackumulerar damm, vilket kan vara känsligt för allergiker.

Heltäckningsmatta i källare och trappor

Det är vanligt att ha heltäckningsmattor på trappor och i källare. Många moderna hotellrum, båthytter och festlokaler pryds av en heltäckningsmatta. Mattan bidrar bokstavligt talat till värme, då den fungerar som en extra isolering mot kalla trä- och stengolv. Att den dessutom har en ljuddämpande effekt brukar också nämnas som en fördel.

Måttbeställda heltäckningsmattor till förmånliga priser

En heltäckningsmatta är lätt att lägga och kan ofta fås måttbeställd utan extra kostnad. Det är dessutom lätt att ta bort en heltäckningsmatta till förmån för nytt golv. Heltäckningsmattor kan köpas i byggvaruhandeln, särskilt Bauhaus har ett brett utbud av heltäckningsmattor.